Kidsproof

KIDSPROOF

 

BLOEMENMEISJE EN/OF RINGDRAGER

Ga je voor een traditionele bruiloft? Dan hoef je niet ver te zoeken om je mini me’ste betrekken bij je grote dag. De klassieke rol van bloemenmeisje of ringdrager is eenvoudig, pure funen doet je gasten (en jezelf) ter plekke smelten. Ideaal voor jonge kinderen! 

 

SAMEN NAAR HET ALTAAR

Waarom laat je je niet naar het altaar begeleiden door één van je kinderen of àl je kinderen? Het is iets heel speciaals, vooral als je kinderen al wat ouder zijn, én het geeft een extra out of the boxcharme aan je ceremonie.

Willen jullie liever als koppel naar het altaar schrijden? Laat je kind(eren) dan voor je naar het altaar wandelen. Ze kunnen een bordje vasthouden met daarop de tekst: ‘Hier komt mijn mama!’ of ‘Mijn mama gaat trouwen met mijn papa!’.

 

BRUIDSMEISJE EN BRUIDSJONKER

Kinderen voelen zich heel erg belangrijk op je bruiloft als je hen zo’n officiële titel geeft. Je bruidsmeisje hoeft helemaal geen volwassen bruidsmeisje te zijn, zoals zo vaak in Amerika het geval is. En de bruidsjonker mag ook een jonge knaap zijn. Perfect als je kinderen 10 jaar of ouder zijn. Zijn ze jonger, dan kunnen ze ook juniorbruidsmeisje of bruidsjonker zijn. 

Maar je hoeft je niet te beperken tot bruidsmeisje, bruidsjonker, bloemenmeisje of ringdrager. Je kan ook coole nieuwe titels verzinnen: bruidsdame, ringridder, sluierhertog of bloemenprinses.

 


DEEL HET EERSTE MOMENT

Het moment waarop je, helemaal uitgedost, je partner voor het eerst ziet op je trouwdag lijkt wel een beetje op dat gevoel dat je op kerstochtend krijgt. Maar wie zegt dat dat enkel een moment voor jou en je verloofde moet zijn?  

Zorg voor een moment waarop jij en je verloofde jullie kids voor de eerste keer zien op de grote dag – en doe dit nadat jij en je verloofde net jullie moment gedeeld hebben. Het zorgt in ieder geval voor geweldige foto’s, maar het is ook een moment om de familiebanden nog meer aan te halen! 

 

IN JE GELOFTEN

Vermeld je kinderen in je geloften. Het is een eenvoudige manier om ze erbij te betrekken en ze dat heerlijke, speciale gevoel te geven. Laat een geschenkje graveren met quotes uit je geloften of hang deze mooie quote achteraf op een speciaal plekje in huis op.

Tip:

Je kan ook een familiegelofte doen: de ouders doen een gelofte naar de kinderen en de kinderen zeggen een gelofte op voor de ouders. Het is een lieve manier om je hele gezin te betrekken bij het ja-woord. 

 

OPTREDEN

Zingen of dansen je bengels graag? Of heb je misschien wel een heuse dichter in huis? Vraag hen dan om hun talent te tonen met een speciaal optreden op je bruiloft. Zo’n moment in de spots betekent vaak heel veel voor hen. Vinden ze zo’n groot solo optreden niet zo leuk, doe dan een aparte ouder-kind-dans vlak na de openingsdans. En laat hen het liedje kiezen! 

Je kan hen ook vragen om te toosten of te speechen. Vooral leuk voor iets oudere kinderen. 

Tip:

Liever niet in de spots? Een mooi gedichtje, geschreven door je kid(s), kan je heel makkelijk in het programma- of ceremonieboekje integreren. 

Zijn je kids te jong? Laat ze dan kort iets door de microfoon zeggen. Pret, twinkeloogjes en massa’s smeltende blikken verzekerd! 

CADEAUTJE

Net zoals je waarschijnlijk een leuk cadeau koopt voor je aanstaande, kan je ook iets voor de kids kopen, iets dat ze voor altijd kunnen koesteren. Het is meteen ook een uitgelezen gelegenheid voor jou om hen te vertellen wat ze voor je betekenen. Heb je stiefkinderen, dan kan je hen hiermee vertellen hoe erg je ernaar uitkijkt om de nieuwe familierol op je te nemen. 

 

SIGNATURE DRINK 4 KIDS

Denk aan een Shirley Temple, milkshakes of een non-alcoholische Pina Colada. Liever niet te veel suikerboosts op deze dag? Wat denk je dan van versgeperste fruitsappen (zonder extra toegevoegde suiker)? Leuk versierd met duurzame papieren rietjes, vlaggetjes en gegarneerd fruit. Geslurp gegarandeerd! 

 

 

DOE HET ZELF KNUTSELWERKJES

2 vliegen in 1 klap: Je kinderen amuseren zich rot met doe het zelf knutselwerkjes én jij kan alvast deze taakjes netjes van je checklist afvinken! Want wat is er leuker voor de kleintjes dan hun creativiteit aanboren door te knutselen. Laat hen helpen met eenvoudige taken, zoals handgeschreven naamkaartjes voor de gasten, welkomstmandjes en bedankjes samenstellen of stempelen op de enveloppes. 

Heb je iets oudere kinderen? Zij kunnen helpen met het in mekaar boksen van je huwelijkswebsite, er foto’s op plaatsen en de boel updaten. Wil je een slideshow tonen? Dan is ook dit een leuke klus voor een digitale tienerwizard

 

TAART PROEVEN

Je wordt meteen gebombardeerd tot ‘beste ouder ooit’ als je je kids meeneemt naar de taartproeverij! Als je aan je kinderen toont dat je hun mening waardeert, zullen ze helemaal in de wolken zijn. Ze zullen het dan ook fantastisch vinden om je gasten te vertellen dat ze mee hebben mogen kiezen welke smaak de taart zou hebben. 

Tip: 

Is die smaak niet helemaal jouw ding? Vraag dan aan de bakker om de helft van de taart in jouw smaak te creëren en de helft in de favoriete smaak van je kinderen. 

 

NOG MEER TIPS

  • Vraag hen om de playlist en liedjes voor de DJ samen te stellen.
  • Neem hen mee als je je jurk gaat kiezen.
  • Wat is de favoriete kleur van je kind(eren)? Hun favoriete gerecht? Hun lievelingsbloem? Verwerk dit in je bruiloft voor een mooie persoonlijke toets. 

 

ACTIVITEITEN VOOR KIDS

Zijn er nog andere kinderen op je bruiloft? Dan is het een goed idee om te zorgen voor wat entertainment op kindermaat op je grote dag:

  • Kindvriendelijke activiteiten: Denk aan kleurboeken en stickers die je kunt uitdelen tijdens de ceremonie en receptie.
  • Spelen:Wat denk je van een heuse schattenjacht? Of een Twister moment? 
  • Dansvloer voor de hele familie: Moedig al je gasten, jong én oud, aan om je op de dansvloer te vergezellen. Zorg ervoor dat er muziek uit verschillende decennia door de luidsprekers klinkt om iedereen aan het swingen te krijgen!