Trouwen aan de Costa Blanca

Casa Del Maco is een Spaanse finca uit de 18e eeuw – gelegen tussen Alicante en Valencia - die zorgvuldig gerestaureerd werd met respect voor de autochtone architectuur en ingericht met oog voor detail. Het charmante hotel met 4 kamers én gastronomisch restaurant bevindt zich aan de voet van de Sierra de Bernia en is omzoomd door naaldbossen en wijngaarden, olijf- en amandelbomen en kijkt uit op het azuurblauw van de Middellandse Zee. Een heuse oase van rust. For Lovers bracht hen een bezoekje!

For Lovers: “Eén van de grote troeven van het hotel is de ligging in Benissa, een mooi stadje in de bergen met uitzicht op de beroemde rots van Calpe. Verder hebben we genoten van het zeer verzorgde en verse ontbijt en heerlijk vertoeft op het terras

Pefecte setting voor je huwelijksdag

Ben je op zoek naar een trouwlocatie onder de Spaanse zon? Dan is Casa Del Maco jouw adres! “Onze locatie wordt meestal gekozen door koppels die op zoek zijn naar een authentiek huwelijk met een eigen toets,” vertelt Barbara De Vooght, gastvrouw en wedding planner. “Foodies komen bij ons natuurlijk ook helemaal aan hun trekken, want één van onze troeven is namelijk dat we onze kwaliteit van het restaurant behouden tijdens de huwelijksfeesten. 

Wedding planner service

“Je kan ons boeken als huwelijkslocatie, maar meestal wordt ook de wedding planner service erbij geboekt,” licht Barbara verder toe, “Het is namelijk al heel wat om je eigenlijk huwelijk van A tot Z te organiseren, laat staan als je huwelijk dan ook nog eens in het buitenland plaatsvindt. Om dan te kunnen rekenen op de expertise en kennis van een professional ter plaatse zorgt voor rust zodat je je zowel voor als tijdens je huwelijksdag geen zorgen hoeft te maken.”

“Het eerste contact gebeurt meestal via mail waarbij algemene informatie wordt doorgestuurd en daarna volgt er dan een bezoek aan de locatie,” legt Barbara uit. “Tijdens deze rondleiding en het gesprek teken ik alvast de eerste lijnen uit. Ik luister dan vooral naar de wensen van het koppel, hoe zij hun dag zien en hoe ik die kan invullen. Waar nodig stuur ik wat bij zodat bijvoorbeeld de tijdslijn klopt en haalbaar is.”

 

Foodies komen bij ons natuurlijk ook helemaal aan hun trekken

Organisatie tot in de puntjes

Als je gasten uitnodigt in het buitenland, wil je natuurlijk ook zorgen voor een feest met alles erop en eraan. Misschien wil je hen ook laten ophalen en afzetten aan hun hotel of vakantiehuisje? Ook dan kan je bij Barbara terecht! Zij regelt minibusjes om iedereen op te pikken en na het feest weer veilig naar hun bestemming te brengen. Barbara giet al jouw wensen in een mooi geheel en gaat dan aan de slag met de organisatie ervan: muziek, kapster, make-up, vervoer, DJ, live band, ceremonie, fotograaf, videograaf, bloemen en noem maar op. 

“Soms heeft de bruid al een duidelijk beeld van de bloemen en decoratie, zo niet vraag ik om wat rond te kijken op Pinterest en me voorbeelden door te sturen waarmee ik samen met onze bloemiste aan de slag kan,” licht Barbara toe.

“Een belangrijk onderdeel van het huwelijk is de symbolische ceremonie. Meestal is het koppel enkele dagen of weken ervoor in België gehuwd voor de wet, maar is de ceremonie in Spanje iets waar men het meest belang aan hecht,” verduidelijkt Barbara, “Net daarom wordt heel vaak de datum van de ceremonie in Spanje gegraveerd in de trouwringen, en niet de datum van het wettelijk huwelijk. Het voelt ook echt aan, want de ceremonie onder leiding van onze professionele huwelijksambtenaar wordt helemaal op maat van en samen met het bruidspaar opgesteld: persoonlijke teksten, eigen gekozen muziek of misschien schrijf je wel je eigen geloften neer. De ringen worden uitgewisseld en op het einde wordt ook een huwelijksakte ondertekend, samen met de getuigen. En dat alles onder de palmbomen met uitzicht op de Middellandse Zee, haal alvast die zakdoekjes voor de happy tears maar boven!”, lacht Barbara.

Persoonlijkheid troef

“De stijl van het huwelijk hangt echt af van de wensen en persoonlijkheid van het bruidspaar en dat maakt elk huwelijk bij ons zo uniek,” zegt Barbara trots, “De ene keer is het een klassiek romantisch huwelijk, overladen met roze rozen, tule en de prachtige bruid die in een oldtimer arriveert. De andere keer is het een bohemianhuwelijk met veel groen en gekleurde bloemen, de bruid die op blote voeten naar het altaar schrijdt en tijdens de receptie even samen met haar man een toertje met een Vespa maakt. Of een romantisch tuinfeesthuwelijk, helemaal naar de laatste trends met vetplantjes in het bruidsboeket, eucalyptus, oudroze, een toets van goud en een jazzband tijdens het diner.”

Wil je ook trouwen in deze mooie finca?

Barbara De Vooght en Hannes Galle verwelkomen je graag! Samen met het getalenteerde team van Casa Del Maco doen ze er alles aan om je zorgeloos te laten genieten!