Hou het hoofd koel

HOU HET HOOFD KOEL …

… tijdens de soms helse voorbereidingen!

Een bruiloft in mekaar steken doe je niet zomaar even tussen de soep en de patatten. De hele organisatie kan best wel wat stress met zich meebrengen. Je moet rekening houden met een miljoen details, met je partner en ook nog eens even jongleren met een budget. Hoe vermijd je dat het stressmonster het van je overneemt?

Prioriteiten stellen

 Maak een lijstje met daarop de top-5 must-havesvoor je trouwdag. Dit zal je helpen om binnen je budget te blijven en uiteindelijk de bruiloft te hebben die je al zo lang wilt. 

Tip:Wil je je stress tot een absoluut minimum beperken, dan kan je natuurlijk ook beroep doen op een krak van een wedding planner. Zo’n planner bekommert zich om àlle details op je grote dag, zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken. 

 

Babbels met je verloofde

Maak tijd vrij om een paar keer per week met je verloofde te spreken over jullie bruiloft. Praat over beslissingen die genomen moeten worden, prioriteiten en issues die getackledmoeten worden. Zorg voor een aantal vaste tijdstippen waarop dit gebeurt. Probeer om buiten deze tijdstippen de gesprekken niet te laten domineren door jullie grote dag. Het zal jullie relatie goed doen!

 

Is everybody happy?

Wees niet verrast als je gebombardeerd wordt met ideeën, suggesties en vragen van anderen vanaf het moment dat je jouw verloving aankondigt. Je moet natuurlijk vriendelijk blijven, maar het is niet de bedoeling dat je alleen maar probeert om de anderen te plezieren. Blijf trouw aan jouw visie en denk eraan dat dit jouw dag is. Zo kan je jouw grenzen bewaken. 

 

Delegeer en heb vertrouwen

Geef kleine(re) taken door aan familieleden, getuigen of bruidsmeisjes. Op die manier heb je ook niet het gevoel dat je het allemaal alleen moet doen en dat  verlaagt meteen je stressniveau. Een grote hulp, zeker tijdens de weken voor je grote dag! 

 

Professionals

Zorg er ook voor dat je omringd wordt met een goed professioneel team waar je hetvolste vertrouwen in hebt. Vraag om referenties. Je wilt dat alles vlotjes verloopt op de grote dag en een geweldig team rondom jou zorgt ervoor dat je dag helemaal magisch wordt!

Tip:Begin tijdig met je planning en bepaal een realistisch budget. Hoe vroeger je je locatie, leveranciers & co van je lijstje kunt vinken, hoe geruster en relaxter je bent! Een realistisch budget is essentieel. Op die manier weet je ook meteen welke leveranciers uit de boot vallen en waar je prio’s liggen.

 

Neem je tijd

Het is heel erg verleidelijk om op de plannen vooruit te lopen en je doorheen je planning te haasten. Heb je 12 tot 18 maanden de tijd om je bruiloft te plannen? Neem deze tijd er dan ook voor! En geniet tussentijds van het hele proces. Hoe vlugger je doorheen de planning raast, hoe vlugger je uitgeblust raakt.

 

Verlies je niet in details

Als je 3 opties hebt gevonden, kies dan 1 optie uit deze 3 en kijk niet verder. Alsje je helemaal laat meesleuren, wordt je opgeslokt door de vele details. En dan zie je door de bomen het bos niet meer. Stress!

 

Doel van je dag

Het belangrijkste waarom je gaat trouwen? Je liefde vieren en een commitmentaangaan met de man van je leven. Als je dat voor ogen blijft houden, hoef je je niet druk te maken over eventuele servetten die niet perfect bij de jurken van de bruidsmeisjes passen. 
 

 

Dansles

Zorg voor onstpanning en ga op dansles met je partner. Zo zijn jullie lekker samen en kan de nodige stoom afgeblazen worden. Dat je dan ook nog eens je danspassen kunt showen op de grote dag is mooi meegenomen! 
 

 

Body & Mind

Verzorg jezelf en ga sporten. En het maakt niet uit of je naar de sportschool gaat of buiten een wandeling maakt. Tijdens het sporten komen endorfines vrij en die verminderen stress. Het is net zo belangrijk om ook aandacht te besteden aan je geest en emoties. Probeer eens te mediteren, ook al doe je dat maar gedurende enkele minuten. Yoga is hier bijvoorbeeld perfect voor. 

 

Dinner date

Plan momenten met je partner waarop er niet over de bruiloft gesproken wordt. Waarop er zelfsniet aan gedacht wordt. Ga heerlijk samen dineren, trek er een dagje op uit, kook samen, ga naar een (voetbal)match of bezoek een museum. Of wat dacht je van een heuse picknick? 

 

Loop jezelf niet voorbij

Zorg ook goed voor jezelf! Doe eens iets decadents en luxueus! Ga naar een wellness centrum, laat je masseren, slaap uit en eet een late brunch. Met of zonder bubbels.