Op wolkjes

Op wolkjes!

Tips voor goed-gevoel-voeten op je grote dag

1. Koop je trouwschoenen in de late namiddag. Je voeten zwellen namelijk op doorheen de dag. Het beste tijdstip om op trouwschoenenjacht te gaan is dan ook in de late namiddag of avond als je voeten op zijn dikst zijn. Koop je je schoenen ‘s morgens, dan bestaat het risico dat je voeten na je ja-woord en een potje dansen pijn doen en je schoenen stevig rond je voeten knellen. 

2. Draag je schoenen al in huis. Zorg ervoor dat je een ‘proefrit’ doet voor je schoenen. Draag ze voor je bruiloft al verschillende keren gedurende een paar uurtjes per dag. Trek ze aan als je klusjes gaat doen in huis, bijvoorbeeld.

3. Maak je schoenen breder met ijs. Als water bevriest, zet het uit. Pas deze eenvoudige wetenschap toe om je schoenen wat te laten uitzetten. Vul een hersluitbaar zakje voor de helft met water. Sluit het zakje en controleer of het niet lekt. Stop het zakje met water daarna van de teen tot de hiel in de schoen en leg de schoen in de diepvries. Wil je ze een heel pak ruimer maken? Leg dan twee of meer zakjes in de schoen. Eenmaal bevroren, zetten de zakjes - en dus ook de schoen - uit.

Foto: Elsa Coloured Shoes
4. Gebruik sokken en een haardroger om je schoenen te stretchen. Doe je dikste paar sokken (of meerdere sokken) aan en trek dan je nieuwe schoenen aan. Zet je haardroger op de hoogste warmtestand, blaas er een zo’n 2-tal minuten mee op je schoenen. Verwijder je sokken en voilà, de schoenen voelen meteen een pak losser aan!

5. Tape je tenen samen om pijn te verlichten. Gebruik transparante plakband of huidkleurige, medische tape en verbind je derde en vierde teen (tel vanaf je dikke teen) samen. Doordat de tenen zijn samengebonden, verlicht dit de spanning aan de zenuw tussen deze twee tenen en de bal van je voet.

6. Gebruik kleurloze gel deodorant om wrijving te verminderen. Breng deodorant aan op de hiel van je voet voordat je je schoenen aantrekt. Eens de deo droog is, voorkomt het blaarvorming door de irritatie te verminderen.

7. Vergeet niet om pleisters mee te nemen. Ook al ben je helemaal voorbereid, toch is het aan te raden om wat pleisters mee te nemen voor noodgevallen. You never know!