Prinsessenhaar - Trends voor 2020

PRINSESSENHAAR

TRENDS VOOR 2020 

Dé haartrends voor 2020 zijn de haarstijlen die je bij onze koninklijke medemensen ziet, maar dan niet op zo’n conservatieve of super gestylde manier. Royal en traditioneel zijn geen synoniemen meer van mekaar in dit trouwjaar. Royal betekent eerder moeiteloos, vrouwelijk en stijlvol chic. We moeten toegeven dat Megan Markle net zo’n grote invloed heeft gehad als Kate Middleton als het op huwelijkse haartrends aankomt. Maak je klaar voor een mooie stijlenmix van beide dames in deze top-5 haartrends!

 

 

Moeiteloos opsteken

Zo’n moeiteloos opsteekkapsel associeer je vooral met Megan Markle. Perfect sluik haar waarvan een deel moeiteloos naar achteren is gestyled met zachte lokken die het gezicht omlijnen. Kate’s stijl is een beetje meer gepolijst, maar nooit over the top. Elegante chignons, glamoureuze pony’s en chique gedraaide opsteekkapsels doen ons allemaal met een tikkeltje jaloezie staren naar haar buitengewoon glanzend haar. 

Je kunt niet ontkennen dat deze twee dames heel wat invloed hebben op bruiden in de hele wereld. Makkelijke uitziende opsteekkapsels zijn er in vele maten en soorten én passen bij heel wat bruidsstijlen.

Hoe gebruik je accessoires bij deze stijl?

Voor een klassieke stijl kan je een sluier in je kapsel verwerken en deze vastpinnen met een mooie gedetailleerde haarkam of een tiara. 

Hou je meer van een romantische look met wat boho luxe? Werk je opsteekkapsel dan af met bloemen, een haarbandje of haarparels. In de laatste trends voeren bloesems de boventoon in bloemenkronen. Maar ook apart gebruikte bloemen en extravagante bloemenarrangementen nestelen zich dit seizoen graag in bruidskapsels. Wat je ook kiest, een sluier en een haaraccessoire vormen ook bij deze stijl een perfect aanvulling. Je voelt je meteen een heuse prinses. 

Romantische losse krullen

Heel wat bruiden kiezen voor deze stijl. De variaties op deze look zijn eindeloos. Denk maar aan de gestylde Hollywood krullen of de volumineuze warrige krullen met een bohemian toets. Een variant op de gepolijste look bereik je door het haar achter de oren te duwen. Of draag het haar over één schouder en werk het af met een mooie gedetailleerde haarkam.

Deze look is perfect voor middellang tot lang haar. Ga voor haar in laagjes, lange losse warrige krullen of chique Hollywood krullen voor die klassieke touch.

Hoe gebruik je accessoires bij deze stijl?

De klassieke keuze bij deze losse zachte krullen is een haarkam, maar ook een tiara of opvallende oorringen maken deze stijl helemaal af. Kies voor één opvallend accessoire voor een minimalistische look.

Romantische paardestaarten

Ga je voor een hoge warrige staart of een lage paardestaart met textuur en volume? Of is een gepolijste look meer jouw ding? Dit seizoen vind je eindeloze variaties op deze haarstijl. Een opsteekkapsel of een chignon is namelijk niet iedereen zijn dada en de pracht van een paardestaart is dat het je een kapsel oplevert dat er chic en meteen ook makkelijk uitziet. Het verlengt bovendien je silhouette en past perfect bij heel wat bruidsjaponnen. En dat is mooi meegenomen! 

Hoe gebruik je accessoires bij deze stijl?

Bij deze stijl draait het allemaal om de paardestaart. Een chique en moderne sluier past hier perfect bij. Schuif haarspeldjes aan de zijkant in je haar of wikkel een haaraccessoire rond de basis van de paardestaart – dit zorgt voor een luchtige en aparte touch.

Textuur en gedraaide haarlokken

Iedereen houdt van vlechten voor een bruidskapsel. Wij zijn ook helemaal weg van deze look. In 2020 krijgt de vlecht een upgradedoordat er textuur en gedraaide haarlokken aan toegevoegd worden waardoor het zowel boho chic als glamoureus wordt! Wil je je opsteekkapsel iets meer pit geven, zorg dan voor een subtiel gedraaid detail aan de zijkanten of aan de bovenkant van de dot. Hiermee transformeer je je lookonmiddellijk. 

De textuur die er door de gedraaide lokken ontstaat, is net zo mooi bij een volledig opgestoken als bij een halfopgestoken kapsel.

Hoe gebruik je accessoires bij deze stijl?

Zorg voor balans met een opvallend haaraccessoire, zoals haarparels of kleine haarspeldjes die je aan één kant van je hoofd in het haar schuift. De accessoires bij deze look dienen om de vloeiende beweging van je kapsel te benadrukken. Haarparels die je in de gedraaide lokken vastmaakt, geven het een romantische en vrouwelijke touch. Wil je het iets eenvoudiger? Ga dan voor aparte bloemen die je her en der in je haar bevestigt. Chic!

Lage dot

Klassiek en chic, zo kan je deze lage dot wel noemen. Je ziet ‘m heel vaak op catwalks en op de rode loper. Megan Markle is de ongekroonde koningin van deze look en we vinden ‘m prachtig. Je kan deze look romantischer maken en verzachten door er wat textuur aan toe te voegen.

Hoe gebruik je accessoires bij deze stijl?

Deze cleane en chique look heeft heel weinig accessoires nodig. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar kristallen oorbellen of pareloorbellen, een setje eenvoudige parelspeldjes of een eenvoudige sluier met een kleine haarkam.