Op zoek naar dé perfecte bruidsjurk: de voorbereiding

Op zoek naar dé perfecte bruidsjurk: de voorbereiding 

De keuze van je bruidsjurk? Daarvoor ga je niet over een nacht ijs! Veel bruiden willen het liefst van al tientallen jurken passen, omdat ze geloven dat dat plezierig is. Neem het van ons aan, niets is minder waar! Pas de gouden regel toe waarbij je liever een aantal totaal uiteenlopende stijlen aantrekt, zodat het overduidelijk is welk silhouet je het meeste flatteert. 

Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer je op zoek gaat naar dé bruidsjurk van je dromen. Daarom een aantal nuttige tips voor je de paskamer induikt. 

 

Research

Je bent al een heel eind op weg als je bij het doorbladeren van For Lovers Bruidsmagazine een idee krijgt van welk type bruidsjurk tot jouw verbeelding spreekt. Breng ook zeker een bezoekje aan een Liefdevol Trouwen huwelijksbeurs waar je alle trouwleveranciers uit jouw regio treft en de bruidsjurken kan bewonderen op de modeshow.

Je vindt op deze website onder liefdesleveranciers welke bruidshuizen bij je in de buurt liggen en welke collecties ze aanbieden. klik door naar hun website of  sociale mediakanalen om nog meer informatie te krijgen over hun openings- en sluitingstijden en om contactgegevens op te zoeken. De getuigenissen van echte bruiden, die hier voorheen hun bruidsjurk kochten, zijn een dankbaar hulpmiddel om te achterhalen bij wie je het beste terecht kan.  

 

Op tijd 

Wanneer dien je aan de bruidsjurkenjacht te beginnen? Als je minstens tien maanden voor de huwelijksdatum op zoek gaat, dan ben je goed op tijd. De reden waarom een ruime tijdsmarge van belang is, heeft te maken met het feit dat veel bruidscollecties van buitenlandse makelij zijn en ruim op voorhand in jouw maat besteld moeten worden.

 

Afspraak

Shoppen voor een zomers jurkje of shoppen voor een bruidsjurk: het zijn twee ervaringen die mijlenver uit mekaar liggen. Maak allereerst een afspraak met de bruidszaak van je keuze, zodat ook zij zich volledig op jou kunnen concentreren. Een fitting loopt al snel uit tot twee uur en je hebt assistentie nodig van een ervaren verkoopster om in en uit een baljurk te klauteren of om het korset van een zeemeerminjurk aan te rijgen.

 

Supporters

Maak een weloverwogen keuze en vraag alleen dié personen mee die JIJ er ECHT bij wil hebben. Wees eerlijk tegenover jezelf! Hou er rekening mee dat hoe meer personen je meeneemt, hoe meer drama er om de hoek loert en hoe stressvoller de ervaring voor jezelf zal worden. Bovendien dalen de kansen dat je jouw jurk vindt, omdat je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet en besluiteloos wordt door al die verschillende meningen. Als je erin slaagt om je te beperken tot een drietal vertrouwelingen, dan zit je meestal wel safe.

Zeg waar het op staat

Maak je selecte clubje supporters duidelijk dat jij je een beeld gevormd hebt van hoe je eruit wil zien op je grote dag. Maak hen duidelijk dat je graag hun input wenst wanneer je met een kanshebber uit de paskamer stapt, maar vraag hen ook om lief voor je te zijn. Een bruidsjurk passen en kiezen, is een emotionele ervaring. Niet alleen omwille van het feit dat je een nieuwe fase van je leven tegemoet gaat, maar vooral omdat je letterlijk in het middelpunt van de belangstelling zal staan. Je poseert op een piëdestal, opdat de jurk die je past, goed tot haar recht kan komen. En bovendien zie je jouw minpuntjes uitvergroot in een torenhoge spiegel. En zijn wij vrouwen niet onze strengste criticasters? Precies! Net daarom heb je een Team Bride nodig die je steunt en die bij een foeilelijke jurk zegt dat het niet aan jou ligt, maar dat je gewoon de foute jurk hebt aangetrokken. Next dress please… 

 

Aanvaard feedback van Team bride en voel je niet aangevallen 

In navolging van vorig punt , een volgende gouden regel: OK, iedereen weet ondertussen wel dat jij dé bride to be bent en we verheugen ons op alvast op ‘the wedding of the year’ maar, sta ook open voor feedback van jouw entourage. Soms kennen de mensen die van je houden, je beter dan je denkt en geven ze er geen moer dat celebrityX in dat merk bruidsjurk getrouwd is. Ook al hou jij halsstarrig vol dat je net als ‘háár’ door een bepaalde designer wil gekleed worden. Jouw bridal squad wil dat jíj straalt op je mooiste dag. Stellen ze voor om een prinsessenjurk met 34 lagen tule te passen terwijl jij droomde van een kort jurkje? Probeer hun visie toch minstens één keer te volgen. Jij hebt er niets bij te verliezen en misschien val je wel voor uitgerekend die jurk, die je op het kledingrek geen blik waardig gunde. 

 

Agenda

Iedereen heeft het tegenwoordig razend druk. Rekening houden met de agenda’s van Team Bride is dan ook een absolute must. Rek voldoende tijd uit op om jullie gemak bij de bruidszaak te geraken, om nadien nog gezellig een hapje te gaan eten of om bij te kletsen bij een latte en ee nmatcha.Een bruidsjurk shoppen tussen de soep en de patatten of tijdens de middagpauze op het werk? ABSOLUTELY NOT DONE!

 

To diet or not to diet? 

Elke bruid wil fit voor de dag komen op haar trouwdag en misschien graag een aantal overtollige kilootjes wegwerken. Ben jij dit ook van plan? Ga dan aan de slag vóór jouw eerste pasbeurt. Zit je lekker in je vel en ben je trots op jouw rondingen? Laat je dan niet onder druk zetten om te veranderen. Blijf jezelf en onthoud: happy girls are the prettiest